Over Driedaagse reis naar Maastricht en Aken

03

Driedaagse reis naar Maastricht en Aken

Voor onze klassieke driegaagse uitstap trekken we volgend jaar van zaterdag 3 tot maandag 5 juni naar Maastricht en Aken.

Lidmaatschap Davidsfonds vereist

Van zaterdag 3 juni 2023 om 06:30 uur t/m maandag 5 juni 2023 om 22:00 uur

Ons programma:

Zaterdag:

Vertrek om 6.30 uur op de parking aan de kerk van Nederboelare.

Om 9.00 uur onthaal met koffie en een stuk Limburgse vlaai in brasserie Bonhomme met prachtig zicht op de Maas. Daarna gaan we met gidsen de stad verkennen en luisteren we naar boeiende verhalen.

Om 12.30 uur vertrekken we met de bus naar het unieke wijndomein Aldeneyck in Maaseik. Wij lunchen daar: kaas-en vleesplank met brood. Wij wandelen met gidsen door het domein en proeven 5 wijnen. De tiendelige reeks Tom en Harry die in 2015 op Een te zien was, werd hier opgenomen.

Om 17.00 uur rijden we terug naar Maastricht en checken we in in ons hotel.
Avondmaal in een restaurant in de omgeving.

Zondag:

Om 9.30 uur brengen we een bezoek aan de ondergrondse kunstschatten van de “Grotten Noord en Kluis”. Met een lamp in de hand wandelen we door de donkere gangen, terwijl de gids spannende en humoristische verhalen vertelt. In de Kluis lagen in Wereldoorlog 2 zo’n 800 kunstschatten opgeslagen (o.a. De Nachtwacht van Rembrandt).

Tegen 12.00 uur gaan we lunchen in eetcafé Minckelers voor een broodjeslunch (harde en zachte broodjes met beleg, roggebrood met spek en eieren, verschillende Limburgse vlaaien, frisse salade en koffie en thee).
Om 14.30 uur worden we in brouwerij Bosch verwacht voor een geleid bezoek met proeverij. Deze brouwerij was actief tot 1970, maar alles is authentiek bewaard en als rijksmonument beschermd.

Om 17.00 uur zijn we weer in het centrum voor wat vrije tijd tot het avondeten.

Maandag:

Om 9.30 uur vertrekken we naar Aken, de keizerstad. Bij aankomst is er wat vrije tijd en daarna bezoeken we de oude stad en het stadhuis met Nederlandstalige gidsen. We komen alles te weten over de 5000 jaar oude traditie van Aken.

Van 13.00 uur tot 15.00 uur hebben we een lekker etentje in het centrum van de stad. Daarna bezoeken we nog de Dom, die midden in het oude stadscentrum van Aken ligt. Dit werelderfgoed behoort tot de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Het gebouw werd in de 8ste eeuw gebouwd in opdracht van Karel de Grote. De opvallende architectuur en het interieur tonen aan hoe belangrijk het gebouw is. Wanneer je de Dom betreedt, herbeleef je dan ook onmiddellijk de geschiedenis!

Na nog wat vrije tijd vertrekken we om 19.00 uur naar Geraardsbergen.

We logeren in het “Designhotel Maastricht”, een 4* hotel in het hartje  van de stad.

Alle uitstappen bevinden zich op wandelafstand van ons hotel, met uitzondering van het unieke wijndomein Aldeneyck in Maaseik en de “Grotten Noord en Kluis” welke gebeuren met de autocar. Mensen die moeilijk te been zijn, kunnen zich dus gerust inschrijven voor deze driedaagse.

Een precieze prijs maken is op dit moment moeilijk (niet alle prijzen voor 2023 zijn al bekend), maar het ziet er naar uit dat de prijs in de buurt zal liggen van de 480 €. Het supplement voor een single is in dit hotel € 70  per nacht. Dit jaar  is alles inbegrepen (ook alle maaltijden, behalve de dranken).
Wacht niet om in te schrijven, want we hebben een aantal opties maar voor een beperkte tijd gekregen en ook het aantal kamers in het hotel is beperkt.
Stort een voorschot van € 200 per persoon op rekening van Davidsfonds Geraardsbergen
BE 51 7350 3830 3062 om je in te schrijven.

Het bestuur.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 480,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres